نمایش محتوا

 معرفی گنجينه اسناد

در هر مقطعی از زمان، زبان اسناد، روشنگر زوایای مختلف تاریخ است، بهره­‌مندی از تجربیات  گذشتگان ضرورت بیان ناگفته‌های تاریخ را روشن می‌سازد. حفظ اصول، ارزش‌ها و نگهداری از پیشینه علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف و پیشرفت‌های آن در زمینه علم و فناوری، ما را برآن داشت تا به ایجاد این پایگاه و جمع‌آوری اسناد و مدارک مربوط به دانشگاه صنعتی شریف که اکنون دارای نیم قرن تجربه به عنوان یکی از برترین دانشگاه‌های فنی و مهندسی کشور است، همت گماریم.

لزوم ایجاد مرکز اسناد دانشگاه در سال 1392 هم‌زمان با تشکیل دبیرخانه بزرگداشت جشن پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه تصویب و انجام آن به کتابخانه مرکزی محول شد. برای نخستین بار در سطح دانشگاه­‌های کشور، کتابخانه مرکزی متولی ایجاد و گسترش موزه اسناد و پایگاه دیجیتال گنجینه اسناد دانشگاه صنعتی شریف مفتخر است با جمع­‌آوری و سازماندهی منابع اطلاعاتی، فرصتی را برای علاقه‌مندان مهیا سازد تا ضمن آشنایی با مفاخر و اندیشمندان دانشگاه نظاره­‌گر سیر تاریخی این مؤسسه علمی پیشرو به روایت تصاویر، اسناد و احکام، کتاب و گزارش و دیگر محمل­‌های اطلاعاتی باشند. 

 این مهم با انجام مطالعاتی در این زمینه و با شناسایی مدارک و همچنین فراهم کردن بستری مناسب جهت ورود اطلاعات و نگهداری مدارک به کار خود ادامه داده است. بنا به اهمیت این اسناد و بر طبق آیین‌نامه و مقررات تعیین شده، مدارک در سه سطح مشاهده برای عموم، مشاهده در سطح دانشگاه و استفاده در محل در اختیار علاقهمندان قرار خواهد گرفت.

جهت سهولت دسترسی به منابع مختلف موجود در گنجینه اسناد، علاوه‌بر وجود امکانات جستجوی ساده و پیشرفته، منابع را در قالب هفت گروه با عناوین و به شرح ذیل تقسیم نموده‌ایم:

1.     مجموعه اسناد و گزارش‌ها؛ دربرگیرنده منابعی همانند گزارش­‌ها، پایان­‌نامه­‌ها، روزنامه­‌ها، خبرنامه­‌ها، ویژه‌نامه­‌ها، صورت‌جلسات، صورت‌حساب‌ها، نامه­‌ها، احکام، دستورالعمل‌ها، اساسنامه­‌ها، آئین‌نامه­‌ها، کاتالوگ­‌ها، بروشورها.

2.     مجموعه انتشارات؛ شامل منابع منتشره دانشگاه همانند؛ کتاب­‌ها، پیایندها، نقشه­‌ها و ... .

3.     مجموعه دانشکده­‌ها، مراکز و ادارات؛ حاوی قسمت­‌های مختلف دانشگاه همانند دانشکده­‌ها، مراکز و ادارات و به نوعی اشخاص حقوقی وابسته به دانشگاه.

4.     مجموعه رویدادها و مراسم؛ دربرداردنده مراسم رسمی همانند سالگردها، معارفه­‌ها، تودیع‌ها، جشن­‌ها، کنفرانس­‌ها، همایش‌ها، بازدیدها و اخبار مربوط به دانشگاه.

5.     مجموعه شخصیت­‌ها و مفاخر؛ مشتمل بر معرفی شخصیت­‌ها، دانشمندان، اساتید، مفاخر، ماندگاران، شهدا و یادگاران دانشگاه.

6.     مجموعه نوآوری­‌ها و فناوری‌ها؛ شامل اختراعات، ابداعات و نرم‌افزارهای تهیه شده در دانشگاه.

7.     مجموعه هدایا و یادبودها؛ حاوی تندیس‌ها، تابلوها، آلبوم‌های عکس، جوائز، لوح‌ها و هدایا.

گنجینه اسناد دانشگاه بخش رقومی مرکز اسناد دانشگاه است که همکاران بسیاری با علاقه و دقت تمام آن را انجام و به‌روز رسانی می‌نمایند.

از عموم اساتید، کارکنان و دانش‌آموختگان دانشگاه تقاضا می‌شود، جهت تکمیل و خدمت‌رسانی بهتر؛ چنانچه نوشته، عکس یا هر نوع مدرکی از گذشته دانشگاه در اختیار دارند، به‌طور موقت یا دائمی در اختیار مرکز اسناد دانشگاه قرار دهند.

مشاهده بروشور

Copyright © 2012 Apycom jQuery Menus